Mandy Erken

Door Aylin Ari, Voorzitter Bewonersvereniging Kollhoff

Mandy Erken is deze keer uitgekozen om zich te laten interviewen door de Bewonersvereniging.

Hoe lang woon je al in dit gebouw?
M: ongeveer 11 jaar al!

Hoe bevalt het je hier?
M: Het is hier heerlijk, ik wil hier nooit meer weg. De buurt, de mensen het is hier heel fijn. Ik voel hier een dorpsgevoel maar je zit ook dichtbij het centrum, dat zeg ik trouwens altijd als iemand het aan me vraagt. Ook geeft het KNSM Eiland mij in de zomer een vakantiegevoel, heerlijk!

Hoe ben je hier terecht gekomen?
M: Via mijn broer. Hij had een woning op het Barcelonaplein en toen hij ging samenwonen heb ik een tijdje in zijn woning gewoont. En zijn beste vrienden wonen hier. Toen al voelde ik: Ik wil hier ook wonen, dit is zo leuk! Na lang zoeken en reageren had ik deze aangepaste woning toegewezen gekregen.

Wat vind je positief aan het wonen in dit gebouw?
M: Voor mij (met mijn handicap) is het erg handig en ruim, er is goed weg te komen met mijn scootmobiel en ik woon dicht bij de stad.

Wat vind je negatief aan het wonen in dit gebouw?
M: Het gebouw is erg slecht onderhouden. De afbladderende verf, de schoonmaak van het gebouw is slecht, er zijn scheuren in de muren, Ik vind dat schandalig. Ik snap dat niet, het is zo’n mooi gebouw! En ook dat de woningbouwvereniging De Key het zo laat afweten vind ik niet kunnen.

Als je een dag de baas zou zijn van dit gebouw, wat zou je dan als eerste doen?
M: Ik zou zorgen dat iedere woning keurig opgeknapt en leefbaar zou worden. Zowel in en buiten de woning zou ik alle mankementen in orde proberen te maken voor iedereen.

Wat is je mooiste ervaring over het wonen in dit gebouw?
M: Toen ik net uit het ziekenhuis kwam na een zwaar ongeluk kwam mijn bovenbuurvrouw Lucia direct langs om te zeggen dat ze 2-3 keer in de week voor me wilde koken. Een tijdlang kwam ze iedere week langs met maaltijden. Dat ben ik nooit vergeten, dat is zo lief en bijzonder! Daardoor is mijn band met haar nog sterker geworden.

Wat zouden bewoners van dit gebouw volgens jou zelf kunnen doen om de verbinding met hun mede-bewoners beter te maken?
M: Dat kan in iets simpels zijn; gedag zeggen, een praatje, vragen hoe het gaat. Je hoeft niet bij elkaar over de vloer te komen maar bijvoorbeeld zou ik het heel leuk vinden om in de zomer met mooi weer buiten op de steiger te borrelen met elkaar, een hapje en drankje, gezellig. Dit zou in de lift aangekondigd kunnen worden en iedereen mag dan aansluiten. Ook zou dit in de wintermaanden kunnen in bijvoorbeeld Kanis en Meiland. Dit zou zeker bijdragen aan een beter contact met de buren!

Bedankt Mandy voor het fijne gesprek en volgende keer is er weer een nieuwe bewoner aan de beurt!